Trendi rritës në monedhën digjitale vazhdon. Që nga pranvera, ajo është rritur me 20,000 dollarë.

Fluturimi i monedhës digjitale Bitcoin vazhdoi të dielën. Çmimi u ngjit në platformën tregtare Bitstamp në 28,378 dollarë, e cila është hera e parë mbi 28,000 dollarë. Në vendet e tjera të tregtimit, nga të cilat ka shumë, nivelet rekord mund të devijojnë pasi nuk ka tregti qendrore të Bitcoin.

Kjo do të thotë që çmimi i kriptomonedhës më të vjetër dhe më të njohur është rritur me rreth 4,000 dollarë vetëm gjatë fundjavës së gjatë të Krishtlindjeve, transmeton Telegrafi.

Bitcoin është rritur me rreth 7,000 dollarë ose rreth 35 për qind që nga fundi i nëntorit.

Me një pjesë prej rreth 70 për qind, Bitcoin është larg monedha më e madhe digjitale. Sipas një llogaritje nga ofruesi Coinmarketcap.com, kapitalizimi i tyre i tregut aktualisht është rreth 500 miliardë dollarë.

Sipas faqes, të gjitha monedhat digjitale së bashku vijnë në pak më shumë se 700 miliardë dollarë.

Rritja e çmimit të Bitcoin këtë vit justifikohet nga disa zhvillime. Por është thelbësore që tema e monedhave digjitale të zhvendoset përsëri në fokusin e investitorëve. Kjo nuk është më pak pasojë e një paradhënie nga shërbimi i madh i pagesave PayPal, i cili dëshiron t’u mundësojë klientëve të saj që të paguajnë në monedha digjitale siç është Bitcoin. Bitcoin po rritet gjithashtu nga fakti se gjithnjë e më shumë investitorë profesionistë janë të interesuar për kriptovalutat.