Kreu i realitetit virtual dhe realiteti i shtuar i Facebook ka bërë një tweet në lidhje me një vizion të asaj që mund të duket e ardhmja e kompanisë pas pandemisë së koronavirusit, pasi shumë kompani po zhvillojnë praktikat e tyre të punës nga shtëpia, transmeton lajmi.net.

Andrew Bosworth ka bërë një tweet se kompania është duke “ngarkuar punën dhe produktivitetin në distancë” duke krijuar një mjedis të përzier me realitet.

Në tweet, Bosworth tregon ekrane lundrues që mund të zhvendosen dhe ri-madhësohen me anë të kontrollit të gjesteve, si dhe përdoruesin që shtypni në një tastierë me një shirit detyre virtuale mbi të për shkurtesat, përfshirë ikonën e Windows dhe Facebook.

“Kjo është pamja e vërtetë duke përdorur kufje prototipi, shkruan Independent. Ne jemi gjithmonë duke eksperimentuar me konceptet e ardhshme duke përdorur konfigurimin e pajisjeve të ndryshme si pjesë e procesit tonë të provës së përvojës ”, ka thënë Bozworth.

Realiteti virtual është përmbajtje e krijuar nga kompjuteri në tre dimensione në një mjedis digjital, ndërsa realiteti i shtuar, ose realiteti i përzier, është përmbajtje digjitale e shtruar mbi një mjedis të botës reale, siç është Pokemon Go.

Lajmet vijnë ndërsa CEO i Facebook, Mark Zuckerberg tha se gjysma e fuqisë punëtore të saj ka të ngjarë të funksionojë nga distanca gjatë pesë deri në dhjetë viteve të ardhshme. /Lajmi.net/