Bitcoin ka përjetuar lëkundje të çmimeve të egra ditët e fundit ndërsa tregjet e kriptocurrency i përgjigjen pasigurisë globale ekonomike të shkaktuar nga epidemia e koronavirusit, raporton “Independent”, transmeton lajmi.net.

Cryptocurrency ka ecur midis niveleve të larta prej 9,000 dollarë dhe niveleve të ulëta prej 4,000 që nga fillimi i marsit, duke përfaqësuar paqëndrueshmërinë më të rëndë të çmimeve që nga shpërthimi i tregut dhe rrëzimi i mëvonshëm në fund të vitit 2017.

Gjatë javës së fundit, vlera e një bitcoin është rritur me më shumë se 1.000 dollarë në çmimin e saj aktual prej 6.600 dollarë.

Rritja e fundit e çmimeve erdhi pasi Rezerva Federale Amerikane njoftoi masa sasiore të pakufizuara të lehtësimit për të ndihmuar në uljen e ndikimit ekonomik të koronavirusit.

Kjo pason njoftime të ngjashme nga bankat e tjera qendrore si Banka Rezervë e Australisë dhe Banka Qendrore Evropiane për të rritur artificialisht ofertën e parave.

Një politikë e tillë drastike ekonomike shihet nga disa analistë si një mundësi e mundshme për investitorët, të cilët mund ta konsiderojnë bitcoin si një pasuri të sigurt për shkak të natyrës së tij të decentralizuar. /Lajmi.net/