Manchester City mund ta dënohet edhe me ulje të pikëve në Premierligë dhe rrezikon edhe të bie në Ligën e Dytë, nivelin e katërt të futbollit në Angli, pas dënimit që ia dha UEFA të premten për shkelje të rregullave për financim.

Klubi u dënua të premten nga UEFA me pezullim
nga garat evropiane për dy sezonet e ardhshme, 2020/21 dhe 2021/22, si dhe u ndëshkua
me 30 milionë euro gjobë, pasi që i shkeli rregullat e UEFA-s për ndershmëri financiare
(FFP), transmeton Gazeta Express.

Dhoma Hetuese e UEFA-s gjeti dëshmi se klubi
kishte gënjyer në raporte financiare për paratë e dhuruara nga sponsorët nga
viti 2012 deri në vitin 2016, duke thënë se sponsorët kishin dhuruar më shumë para
sesa që kishin dhuruar në të vërtetë vetëm sa për t’i mbuluar shpenzimet.

Ky lajm i ka gëzuar tifozët e klubeve të tjera
angleze që po e kërkojnë kualifikimin në Ligën e Kampionëve dhe në Ligën e
Evropës këtë sezon, pasi që tani e kanë një vend të lirë.

Megjithatë, dëmi që i sjell ky dënim
Manchester Cityt mund të jetë edhe më i madh sesa që ishte menduar fillimisht.
Kjo pasi që Manchester City mund të mos e marrë licencën për të garuar në
Premierligë, ashtu siç nuk do t’i jepet për garat evropiane.

Ekspertët ligjore të këtyre çështjeve kanë thënë
për The Independent se Premierliga mund të jetë e detyruar ta ndëshkojë
Manchester Cityn, pasi që edhe vetë rregullat për licencim të klubeve varet nga
dokumentet e tyre dhe ndershmëria financiare.

Komitetet e Premierligës veçse i kishin
diskutuar dënimet e mundshme për Manchester Cityn nëse klubi ndëshkohet nga
UEFA. Deri më tani, dënimi që duket se ka më së shumti gjasa t’i jepet klubit është
një zbritje në pikët e grumbulluara për këtë sezon.

Së fundi, Liga e Futbollit në Angli i ndryshoi
rregullat e veta, dhe tani cilido klub që gjendet në një situatë të tillë si
Manchester City do të dënohej me rënie në Ligën e Dytë, nivelin e katërt të
futbollit në Angli.

Megjithatë, një dënim nuk cilësohet si shumë i
mundshëm, përkundër që rregullat e përcaktojnë ashtu. Për më tepër, Manchester
City është duke u bërë gati ta apelojë dënimin e UEFA-s në Gjykatën e
Arbitrazhit Sportiv. /Gazeta Express/