Edhe pse ende e re në moshë Nisa Sofiya bëri që emri i saj të dëgjohet në kontinente me gjallërimin e rolit të ‘Ovës’ në ‘Mrekullia në qelinë numër 7’.

E ftuar për një intervistë në ‘Intervista.al’, aktorja thotë se ka dëshirë të madhe që në një të periudhë të afërm kohore të vizitoj Shqipërinë.

“Shqipërinë e duam shumë, Turqinë gjithashtu! Unë mendoj se kemi një kohë shumë të bukur dhe kulturë shumë të ngjashme. Nuk kam qenë asnjëherë në Shqipëri, por do të doja shumë të vija! Do të isha shumë e lumtur, natyrisht që do të doja të luaja në ndonjë film atje, pse jo!”, u shpreh aktorja.