Një rast i ri telefonik i bërë nga lëkura artificiale e njeriut është krijuar për ta bërë teknologjinë të ndjehet mirë, dhe lëkurën e njeriut, raporton “indy100”,transmeton lajmi.net.

Marc Teyssier dhe kolegët e tij në Telecom Paris kanë krijuar lëkurë artificiale për të bërë telefona inteligjentë dhe smartwatches për të “lejuar ndërveprimin natyral dhe inputet”. Ndërfaqjet e lëkurës janë pajisje që rritin pajisjet ekzistuese me lëkurë realiste, thuhet në faqen zyrtare të internetit.

Lëkura e njeriut është ndërfaqja më e mirë për ndërveprim. Unë propozoj këtë paradigmë të re në të cilën pajisjet interaktive kanë lëkurën e tyre artificiale, duke mundësuar kështu forma të reja të gjesteve hyrëse për përdoruesit fundorë.

Ndërfaqet me lëkurë janë metoda të ndjeshme të hyrjes në lëkurë sesa mund të shtohen në pajisjet ekzistuese për të rritur aftësitë e tyre.

Kur bashkëveprojmë me të tjerët, ne përdorim lëkurën si ndërfaqe. Sidoqoftë, objektet e komunikimit të ndërmjetësuar – siç është telefoni inteligjent – ka ende një ndërfaqe të ftohtë që nuk lejon ndërveprim dhe hyrje natyrale.

Në këtë projekt janë vënë në dispozicion ndërfaqen e përsosur njerëzore që është lëkura për pajisjet ekzistuese.

Prototipi është i përgjegjshëm ndaj prekjes, duke përfshirë një larmi gjestesh. Madje i përgjigjet emocionit – një presion i fortë shoqërohet me zemërimin, një goditje e butë dhe e qëndrueshme është e lidhur me sigurimin e rehati. Bërja e lëkurës do të prodhojë një emoji të qeshur. /Lajmi.net/