Megjithëse ka mjaft aplikacione për konferenca video për të zgjedhur, ajo që rritet në krye duket se është Zoom, raporton “Metro”, transmeton lajmi.net.

E themeluar në vitin 2011 dhe me seli në San Jose, Zoom është në qendër të vëmendje si në Evropë ashtu edhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Është ulur si shkarkimi më i lartë në App Store i Apple dhe ndërsa pjesa tjetër e ekonomisë bie, vlerësimi i saj është rritur në 29 miliardë dollarë.

Zoom është duke u përdorur nga bizneset për takime, nga familjet për të mbajtur kontakte dhe nga adoleshentët që duan të pushojnë me miqtë e tyre.

Ata e quajnë veten “Zoomers” dhe, për shumë njerëz, është duke zëvendësuar pëlqimet e Facebook dhe Twitter të cilat janë praktikisht dinosaurë në botën e mediave sociale.

Zoom ka një shtresë falas që lejon deri në 100 njerëz të bashkohen në një video takim së bashku për deri në 40 minuta.

Pagesa për një ashensor të nivelit premium që kapaku dhe Zoom gjithashtu sigurojnë kriptim 256-bit në çdo transmetim që do të thotë që përdoruesit mund të jenë të sigurt se bisedat, dhe çdo dokument i përbashkët brenda tij të mbetet i sigurt.

Një faktor tjetër i rëndësishëm me Zoom është se funksionon në të gjitha platformat. Nuk ka rëndësi nëse keni një telefon Android ose një iPhone ose nëse përdorni një Mac ose një laptop Windows, mund të merrni Zoom në ndonjë prej tyre. /Lajmi.net/