Sektori privat i Eurozonës u tkurr për të dytin muaj radhazi, ndërsa aktiviteti i shërbimeve në prodhimin ekonomik vazhdon zvarritjen.

Sipas të dhënave përfundimtare të publikuara nga IHS Markit, Indeksi i Prodhimit u ngjit në 49.1 pikë në muajin dhjetor 2020 nga 45.3 një muaj më parë.

Rezultati përfundimtar ishte më i ulët se rezultati i mëparshëm prej 49.8 dhe një lexim nën 50 sugjeron tkurrje.

Të gjitha ekonomitë, përveç Irlandës, regjistruan një tkurrje, megjithëse ritmet e rënies u lehtësuan dukshëm, si në Francë ashtu edhe në Spanjë.

Italia ishte në performancën e saj më të keqe, sepse aktiviteti i sektorit të shërbimeve vazhdoi të tkurrej dukshëm. /ATSH/