Studiuesit kanë krijuar një embrion që përmban si qelizat njerëzore ashtu edhe atë të miut në një përparim të madh të organizmave të modifikuar gjenetikisht, transmeton lajmi.net.

Embrioni hibrid, i referuar si një kimi-kafshë njerëzore, u rrit nga një ekip në Universitetin Shtetëror të New York në Buffalo dhe Qendrën Gjithëpërfshirëse të Kancerit në Roswell Park.

Embrioni i miut përmbante 4% të qelizave njerëzore, një proporcion shumë më i lartë nga sa ishte arritur më parë.

Kjo mund të ketë pasoja të konsiderueshme për trajtimin e sëmundjeve të njeriut, përfshirë Covid-19, pasi lejon që qelizat, indet ose organet të rriten për qëllime kërkimore.

Shkencëtarët injektuan qelizat burimore të njeriut në embrionin e miut dhe i lejuan ato të zhvillohen për dy javë, shkruan Independent. Kur analizuan embrionin, ata zbuluan qelizat njerëzore në mëlçinë, trurin, sytë, zemrën, gjakun dhe palcën e eshtrave të miut.

Shkencëtarët nuk e gëzuan embrionin më tej, megjithëse ka pasur incidente të mëparshme, ku studiuesit kanë prodhuar hibridë të kimerës përtej fazës së fetusit. /Lajmi.net/