Triller mendon se teknologjia për të përdorur këngë audio për të redaktuar shumë video së bashku i përket kompanisë, transmeton lajmi.net.

Pretendon se ka krijuar formatin në 2017, dhe po kërkon një shumë të papërcaktuar në dëme. TikTok nuk pranoi të komentojë në lidhje me këtë çështje.

Drejtori i Përgjithshëm i Triller Mike Lu pretendoi se TikTok u pagoi krijuesve që “në të vërtetë të mos postonin në Triller”, të cilin ai e përshkroi si “etik dhe legal”.

“Nëse çdo kompani prej 200 miliardë dollarësh do të paguante klientët e tyre që të mos bashkoheshin me një konkurrencë fillestare, ndërmarrësia në Amerikë do të vdiste dhe asnjë kompani e re nuk mund të ekzistonte kurrë”, tha Lu.

Ky lajm vjen pasi TikTok akuzoi Facebook-un për lëshimin e “produkteve të kopjimit” për shkak të ngjashmërive midis Reels.

Facebook thuhet se gjithashtu ka ofruar para për krijuesit e TikTok për t’i inkurajuar ata të largohen nga platforma. /Lajmi.net/