Dokumentet e dhëna komitetit treguan se si Mark Zuckerberg i dërgoi me email David Ebersman, zyrtarit kryesor financiar të Facebook, në shkurt 2012 në lidhje me blerjen e konkurrentëve përfshirë Instagram dhe Path, transmeton lajmi.net.

“Këto biznese janë të reja, por rrjetet e krijuara, markat tashmë janë me kuptim, dhe nëse ato rriten në një shkallë të madhe, mund të jenë shumë shqetësuese për ne”, shkroi ai.

Që nga ajo kohë Facebook ka provuar të bashkojë Instagram-in dhe Facebook-un më pranë, duke përfshirë lidhjen e shtyllës kurrizore të infrastrukturës së tyre me dy aplikacionet, si dhe WhatsApp.

Një proces i tillë mund të përfitojë nga përdoruesit duke ofruar ekriptimin e WhatsApp për aplikacione të tjera, por gjithashtu do të përfitonte gjithashtu Mark Zuckerberg në mesin e nocioneve që këto kompani duhet të prishen.

Zuckerberg pastaj sqaroi se ai nuk nënkupton se blerja e tyre do të ishte që “t’i parandalojë ata të konkurrojnë me ne në çfarëdo mënyre” dhe se ishte “përfshirja e inovacioneve të tyre” në Facebook “që është mënyra se si ne do të bëjmë integrimin sesa në të vërtetë kombinimi i produkteve”.

Që nga blerja në Instagram, tensionet midis themeluesve të saj origjinalë, Kevin Systrom dhe Mike Krieger, dhe Mark Zuckerberg dukeshin të dukshëm. Kur dha dorëheqjen në 2018, të dy thanë se ishte për të eksploruar “kërshërinë dhe kreativitetin tonë përsëri”.

Zuckerberg thuhet se kërcënoi të tërhiqte mbështetjen e Facebook për aplikacionin për ndarjen e fotografive, duke përfshirë lejimin e Instagramit që të përdorë miqtë e një përdoruesi të Facebook, postimin e tij në Facebook dhe reklamat në Facebook për Instagram. /Lajmi.net/