Në vitin 2019, makinat me bateri përbënin 3.4 për qind të të gjitha automjeteve të pasagjerëve të regjistruar rishtas në Bashkimin Evropian.

Tashmë në vitin 2020, pjesa e tyre e tregut u rrit në 9.7 për qind dhe në mars 2021, ajo u rrit në 16 për qind të shitjeve totale në BE.

Një nga arsyet për këtë rritje duhet të gjendet në ofertën më të lartë të veturave elektrike krahasuar me vitet e mëparshme, dhe sigurisht që është domethënëse që Volkswagen Group ka lëshuar në treg disa vetura të reja elektrike, nga të cilat më e volitshme është VW ID.3.

Sidoqoftë, makina elektrike më e shitur në BE në mars 2021 (pa llogaritur tri vendet baltike dhe Luksemburgun) ishte Modeli 3 Tesla, ku 23.616 nga këto automjete u janë dorëzuar klientëve atë muaj.

Pasohet nga Hyundai Kona EV (5.650 njësi) dhe Renault Zoe (5.373). Pesë të parat gjithashtu përfshinin dy Volkswagen elektrikë – ID.3 dhe ID.4.