13:03 | 10 Janar 2022

13:03 | 10 Janar 2022

Aleanca Kosovare e Bizneseve, përmes një postimi në Facebook, ka thënë se biznesi me kriptovalutave në Kosovë po dështon në mungesë të ligjeve për të legalizu dhe mbrojtë këtë sektor financiar virtual i cili shumë qytetarëve dhe bizneseve u ka sjell përfitime të larta.

“Qeveria e Kosovës mori vendim për të sekuestrue paisjet për prodhimin e kriptovalutes kinse për të kursy energji elektrike,sipas një hulumtimi të AKB qytetaret tonë kanë investu në forma të ndryshme në këtë sektor mbi 10 milion €, por përfitimet nga këto investime kapin vlerën mbi 50 milion € gjë që perfituesit nuk kanë treguar gadishmëri për të paguar tatim në fitim”, thuhet në reagimin e AKB-së.

AKB tutje ka shkruar se Qeveria e Kosovës duhet të përpilon ligje me të qarta për këto investime tash më me trend global dhe tu a mundësoj qytetarëve këtë biznes legal.