Aksionet evropiane shënuan në një kulm të ri të hënën, pasi rritja e aktivitetit të marrëveshjeve të shit-blerjes dhe fitimet e larta të sektorit financiar ndihmuan tregjet të shënonin një fillim të fortë të gushtit.

Indeksi pan-evropian STOXX 600 u rrit 0.6% duke arritur në një rekord prej 464.45 pikësh, ku ecurinë më të mirë e kishin aksionet e tregtisë me pakicë dhe të teknologjisë.

Nga më shumë se gjysma e kompanive STOXX 600 që kanë raportuar rezultatet e tremujorit të dytë deri më tani, 67% kanë tejkaluar vlerësimet e fitimit, sipas të dhënave të Refinitiv IBES.