Të shohësh David Beckham si një nga pronarët e rinj të Manchester United nuk është aq larg sa duket. “Glazers” kanë nxjerrë në shitje klubin e “Old Trafford” dhe ish-futbollisti është i hapur për negociata për ta marrë atë.

Sipas informacioneve në shtypin anglez, Beckham do të kishte thënë se është i hapur për bisedime me çdo blerës të mundshëm të Manchester United. Ish-futbollisti nuk kishte mundësi të merrte vetë një nga lojtarët e mëdhenj të Premier League, por mund të bëhej pjesë e një kompanie investimi për të blerë klubin.

Informacioni i publikuar nga “The Times” zbulon se Beckham është i hapur për të zhvilluar bisedime me ofertuesit e mundshëm për Manchester United. Ai që ishte lojtar i “Djajve të Kuq” do të dëshironte të rikthehej në atë që ishte klubi i tij dhe ku ishte stërvitur si lojtar që nga radhët e të rinjve.

Marrëdhënia sentimentale e Beckham me Manchester United dhe dashuria e tifozëve mund t’i bëjnë “Glazers”, kur bëhet fjalë për shitjen, të zgjedhin kompaninë e investimeve në të cilën ish-futbollisti është aktiv.

“The Times” tregon gjithashtu se investitorë të ndryshëm iu afruan Beckham në të kaluarën, por bisedimet nuk u realizuan kurrë. Sipas këtyre informacioneve, ish-kapiteni i Anglisë do të ishte më i hapur se kurrë për të negociuar një marrëveshje, pasi Manchester United konfirmoi të martën se pronarët e tyre amerikanë ishin të gatshëm të shesin klubin.

Familja “Glazer”, e cila është përballur me kundërshtime të konsiderueshme gjatë mandatit të saj, njoftoi të martën se do të ishte e gatshme ta shesë klubin pas 17 vitesh si pronare e Manchester United.

Në deklaratën e tyre, pronarët aktualë të klubit nga “Old Trafford” thanë se do të shqyrtonin të gjitha opsionet, duke përfshirë “një investim të ri në klub, një shitje ose transaksione të tjera”.