Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet.

13.10.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Pejë

1.

Nga NS 110/10kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kastrati (Kodi: 51000007) prej orës 10:00 deri 15:00

Vendet: Lagjja Dardania, Llozhani, Zllopeku, Poqesta, Belinca, Doberdoli, Babiqi, Pistoni dhe Sedefi.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mundet të riparohet, dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës etj.

2.

Nga NS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gurakoci (Kodi: 50052002) prej orës 11:00 deri 14:00.

Vendet: Gurakoc, Gurakoc Kulla, Gurakoc 35 i vjetëri.

Arsyeja: Pastrim i linjës.

Mitrovicë

1.

Nga Stabilimenti 10kV Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Betonjerka(Kodi: 70000104) prej orës 10:00 deri 15:00

Vendet: Pjesa nga stacioni hekurudhor dhe lagjja Sitnica.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës.

2.

Nga Stabilimenti 10kV Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shala (Kodi: 70000101) prej orës 10:00 deri 14:00.

Vendet: Reka, Tunelli i Parë, Kutllofc, Mazhiqi, Rashani, Terstena, Bare, Bajgora, Vidishiqi, Kovaçica, Kaqanolli, Rahova, Boletini, Zhazha, Vllahia, Zijaqa, Maxhera, Melenica, Dedia, Zabërgja dhe Selaci.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave Bajgorë, TS- Shkolla pastrimi i trasesë.

Prizren

1.

Nga NS 35/10kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hasi II (Kodi: 30034003) prej orës 09:00 deri 16:00

Vendet: Lubizhda, Bregdrini, Lukia, Romaj, Kuzhnini, Dedaj, Kabashi dhe Rizam Holding.

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Denji (Kodi: 82081007) prej orës 10:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë, Ratkoc (një pjesë).

Arsyeja: Aktivizimi i segmentit të ri të LP Dejni – Polluzhë.

2.

Nga NS 110/10kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bistazhini (kodi: 81000005) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë, Smaq (një pjesë),

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kaçaniku i Vjetër (Kodi: 40043007) prej orës 10:00 deri 11:00

Vendet: Doganaj, Duraj, Kaçanik i Vjetër, Stagovë, Begracë dhe Elezaj.

Arsyeja: Testimi i mbrojtjes rele.

2.

Nga NS 35/10kV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Carraleva (Kodi: 41046004) prej orës 13:00 deri 14:00

Vendet: Një pjesë e Shtimes, Qesta e Reçakut, Reçaku, Belinci, Caraleva Topilla, Llanishtë, Devetak, Grejqevc, Zborc, Pjetkreshticë, Dugë dhe Karaçicë.

Arsyeja: Testimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 (Bibaj) do të ndërprehet LP 35kV – H05:

NS 35/10kV Kaçaniku (kodi 400430) pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV nga ora 10:00 deri 14:00.

Vendet: rrugët: 2 Korriku (një pjesë), Agim Bajraku, Dushkaja, Emin Duraku, Ganimete Tërbeshi (një pjesë), Ismajl Qemajli, Ismajl Raka, Skendërbeu dhe rruga Vllezërit Çaka (një pjesë) si dhe një pjesë e Kaçanikut, Agim Bajrami, Emin Duraku (një pjesë), Ismajl Raka, Ramadan Agushi, UÇK, Demush Bilalli, Dëshmorët e Lirisë, Emin Duraku, Ismajl Qemali (një pjesë), Ismajl Raka, Lagja e Re, Migjeni dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Fshatrat: Biqec, Bob (një pjesë), Dubravë, Dushkaja, Kovaçec, Kukaj, Magj.Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Nikaj, Rekë, Soponicë, Tusha, Trimor (Kovaçec) (një pjesë), vajë, Kotlinë, Lumbardh (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë, Bajnicë (një pjesë), Begrancë, Doganaj, Duraj, Elezaj, Fusha e Pajtimit (një pjesë), Gabricë, Kaçanik i Vjetër, Koxhaj (një pjesë), Magj.Ferizaj-Kaçanik (një pjesë) dhe Stagovë dhe Çardak-Kaçaniku i Vjetër.

Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve të dëmtuar.

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

TR 1 dhe TR 2 pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV dhe 35kV – Bivolaku prej 00:10 deri ne ora 00:20.

Vendet: Shkabaj, Mazgit – një pjesë, Obiliq-një pjesë, Reforma, Al Petrol, Plemetin, Hamidi, Bivolak, Gllavotin, Bivolak, Strovc, Zhilivodë, Bequk, Millosheve (nje pjese), Llazareva, Raskova, Bakshi, Millosheva, Babimoci dhe Graca, Millosheva, Brezhnica (një pjesë), Stanovci i Epërm, Stanovc i Ulët, Lumi i Madh (Velika Rekë), Prilluzhë, Bërrnicë, NSH Monting, Noti, Raskova, Bakshia, Mulliri Prugovc, Berishët, Arena restor, Plashnik Prugovc, Vehbi Pllana privat, RTK Bakshi, Breznica, Kozarica, Barileva, Hamidi Iber-Lepenci Bivolaku.

Arsyeja: Kthimi i furnizimit të Nënstacioneve 35[kV] Mazgit nga Kosova A.

14.10.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10kV kV Podujeva 4 (kodi: 14000004 ) prej orës 08:00 deri në ora 12:00

Vendet: rr.Zahir Pajaziti, Lagjja e Kuvajtit dhe afër Hotel Besianës.

Arsyeja: Demolimi i rrjetit të vjetër.

2.

Nga NS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Kryqi i Madh Komoran.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

14.10.2021

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rahovica (Kodi: 40000014) nga ora 09:00 deri në 11:00

Vendet: Rahovica, Softaj, Fusha e Madhe, Pataz, Tazli, Pajatishtë dhe Talinovci i Muhaxherëve.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove 10(20) kV, eliminimi i fushës ekzistuese 10(20) kV, energjizimi i kthinave, por jo edhe i trafofushës, sipas pëlqimit elektro-energjetik.