KEDS-i ka njoftuar se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të bëhet për shkak të punimeve në rrjet.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Vendet që do të mbesin pa rrymë:

06.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Batllava do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Batllava (kodi 14015001) prej orës 11:00- 12:30.

Vendet: Batllava, Gërdovci, Bellopoja dhe Lluga.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i HP të TMRr-ve.

2.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shkabaj (kodi 15019002) prej orës 10:30 – 14:30.

Vendet: Shkabaj, Mazgit një pjesë, Obiliq një pjesë, Reforma, Al Petrol .

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave.

3.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Keçekolla Hjakobilla (kodi 14016004 ) prej orës 10:00- 14:00.

Vendet: Keçekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc, Mutivodë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave dhe izolatorëve.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Drejtimi i Fshatrave (kodi 40000002) prej orës 10:00- 14:00.

Vendet: Rrugët: Dardania, Haki Braha (1 konsumator), Mirosalë, Mirosalë lagjja Bytyqi, Dedaj dhe të Shkolla, Rexhep Bislimi (1 konsumator), Fshatrat: Sojevë, Tankasiq dhe Zllatar.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja e ndaresit linjore 10kV.

2.

Nga TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet në stabiliment Zharku-prej orës 10:00 deri ne ora 12:00 dhe pa tension mbesin TS-at:

TS 10/04 kV JLG CONSTRUCTION SH.P.K. Agron Zeneli (kodi 40043007255)

TS 10/04 kV Fatmir Guri (kodi 40043007098)

TS 10/04 kV Reçt – Kaçanik I vjetër (kodi 40043007039)

TS 10/04 kV Topojan – Kaçanik I vjetër (kodi 40043007040)

TS 10/04 kV Stagov 2 – TS Bajrami (kodi 40043007042)

TS 10/04 kV Hoda – Qardak 1 (Kaç. I vjetër) (kodi 40043007035)

TS 10/04 kV Begrac – Stanaj (kodi 40043007047)

TS 10/04 kV Qardak 2 (shkolla) (kodi 40043007036)

TS 10/04 kV Interieri-Shavarinet (kodi 40043007038)

TS 10/04 kV TS Kaçanik I vjetër-Lagja Përzhaj (kodi 40043007216)

TS 10/04 kV FAIR SH.P.K. Hebib Mani (kodi 40043007223)

TS 10/04 kV Stagov 1 – TS e vjetra (kodi 40043007041)

TS 10/04 kV Stagov 3 – TS Shkolla (kodi 40043007043)

TS 10/04 kV Qardak 3 (Shyqeri Vishi) (kodi 40043007037)

TS 10/04 kV Kotlinët – Kaçanik I vjet. (kodi 40043007044)

TS 10/04 kV Begracë – Fejzaj (kodi 40043007046)

TS 10/04 kV Begracë – Shkolla (kodi 40043007048)

TS 10/04 kV Begracë – Shkolla (kodi 40043007245)

TS 10/04 kV Begracë (kodi 40043007249)

TS 10/04 kV Begracë – Horunt (kodi 40043007049)

TS 10/04 kV Begracë – Luzhaj (kodi 40043007050)

TS 10/04 kV Begracë – Kuqishtë (kodi 40043007051)

TS 10/04 kV Vala-900 (kodi 40043007099)

TS 10/04 kV Begracë – Luzhaj (kodi 40043007229)

Vendet: Kaçanik I vjetër, Topojan, Stagov, Begrac.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, dislokimi i TS

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lumbardhi (kodi 53000005) prej orës 10:00- 14:00.

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Glloxhan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishë, Gramaqel, Maznik .

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrim i shtyllave të TM të dëmtuara.

2.

Nga NS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Klinavci (kodi 52000002) prej orës 09:00- 16:00.

Vendet: Bekaje (një pjesë), Binq, Gjurgjevik i Vogël, Grapc, Kërnicë, Klinavcë, Leskoc, Ranoc (një pjesë) dhe Shtupel.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

3.

Nga NS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zajmi (kodi 52000104) prej orës 12:30– ora 15:30.

Vendet: Videjë, Polc, Zajm, Drenoc, Pjetërq, Dugajevë, Bokshiq, Grabanicë, Dollovë, Qeskovë, Kpuz, Volljakd dhe Sferkë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, montimi i GM pas ndërrimit të ormanit të djegur në 2 NS 10/0.4kV

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qytet e fshatra (kodi 73000003) prej orës 10:30- 14:30.

Vendet: Gjykata e re, Kazerma 1, Zuqakë, Kosova Petrol, Sllatinë, Debërllukë 1, Debërllukë 2, Bajskë 1, Srekonica, Pasoma, Tërllabuq dhe Pompat Sllatinë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i transformatorit të mbingarkuar Doberlluk Lagjja Bajgorët 73000003037 me TS Smrekonic 73000005027.

Prizren

1.

Nga NS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Korisha (kodi 31000010) prej orës 10:00 – 14:00.

Vendet: Korishë, Lubizhdë dhe një pjesë e fshatit Lutogllavë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion ne LP 10kV, ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dragabili (kodi 82082006) prej orës 11:00- 15:00.

Vendet: Rr.605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), Rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumator), Rr.557 Bedri Berisha (1 konsumator), fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë, Shkozë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara në Pagarush dhe ndërrimi i TR të mbingarkuar në TS – Pagarusha III.

2.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bellanica (kodi 82082005 ) prej orës 10:00 – 14:00.

Vendet: Rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), Rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumator), fshatrat: Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik, Temeqinë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shtrëngimi i perçusve, ndërrimi i shkarkusëve të mbitensionit në TM.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Lladovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zhegra (kodi 61066006) prej orës 11:00 – 15:00.

Vendet: Zhegera, Lladova, Llashtica (një pjesë), Shurdhan, Pidiqi, Selishta, Qeliku, Haxhtë, Isufaj, Terziaj, Demirt.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve dhe përforcimi i shtyllave të TM.

2.

Nga NS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Tuxhevci (kodi 62000004 ) prej orës 10:00- 14:00.

Vendet: Berivojcë, Boscë, Bratilloc (një pjesë), Feriqevë (një pjesë), Grizimë, Jagllar (një pjesë), Malësia, Lagjëja e Malësisë, Moçar (një pjesë), Strelicë, Svircë (një pjesë), Tugjec, Zajçec dhe një pjesë e rrugës Kadri Zeka.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi I shtyllave tz drurit me shtylla tz betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

07.05.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1

Nga TS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Lagjja e spitalit 5 (Kodi: 19000078102) prej orës 09:00- 18:00.

Vendet: TS Lagja e spitalit 5

Arsyeja: Kyçjet shtëpiake në panele të TU.

2

Nga TS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV ART CONSTRUCTION (Kodi: 19000078253) prej orës 09:00 – 18:00.

Vendet: Obj. Faton Sinani “ART CONSTRUCTION”

Arsyeja: Kyçjet shtëpiake në panele të TU.

07.05.2022

Punime nga palët e treta

Prizreni

1.

Nga TS 35/10 kV Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Poslishta (kodi: 30035006) prej ores 10:00 – 12:30.

Vendet: Poslishta, Grazhdaniku, Kobi I, Kobi II, Gurthyesi Renelual Tahiri, Poslishti I, Poslishti II, Vlashna I, Vlashna II dhe Muradema.

Arsyeja: Për vendosjen e shtyllës së re 10 kV, sipas kërkesë dhe punëve që duhet të kryhen sipas PEE dhe projektit të aprovuar.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mamusha (kodi: 32000006) prej ores 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Leshan, Tërrnjë, Neprebishtë, Mamushë, Zojzë, Medvec, Sërbicë e Ulët, afariste: Mulliri Rizam, Mulliri I Ri, Mulliri Xhevdet Mazrreku..

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas ZT.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10(20)kV Gjakova III do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS-85 (kodi: 81084022502) prej ores 09:00- 13:00.

Vendet: Rr.Hysni Dubrava një pjesë.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV- dislokimi i rrjetit, sipas ZT.

2.

Nga TS 35/10(20)kV Gjakova III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dalja 21 (kodi: 81084018) prej ores 11:00 deri në ora 14:30

Vendet: Rrugët: Fehmi Agani, Ibrahim Fehmiu, UÇK-së, Sadik Pozhegu dhe Sadik Stavileci.

Arsyeja: Për energjizimin e kthinës hyrëse – dalëse, sipas PEE.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/6kV Hani i Elezit do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Kolonija (kodi: 42000001001) prej orës 10:00- 14:00.

Vendet: kolonija

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas PEE dhe projektit të aprovuar.