Ndonëse është e destinuar për nxënësit nga klasa e parë deri në të nëntën, katër prej tyre kanë mbetur të zbrazëta.

Në shkollën “Sami Frashëri” në Zhiti të Podujevës nuk ka fare paralele të nxënësve në klasën e parë dytë, pestë dhe nëntë.

Kjo për shkak se në këtë institucion edukativo-arsimor ndjekin mësimin vetëm 8 nxënës.

E kjo sipas drejtorit po ndodhë për shkak të ikje së banorëve nga fshati si dhe uljes së natalitet.

Por ky numër nuk ishte kaq i ulët para disa viteve.

Numri i ulët i nxënësve nuk është vetëm në këtë shkollë të Podujevës.

Me këtë rënie, po përballen edhe shumë shkolla në nivel vendi. Shqetësuese një gjë të tillë, po e konsideron Sindikata e Bashkuar e Arsimit.

E njohësit e arsimit po kërkojnë nga institucionet që të marrin hapa konkret në lidhje me këtë dukuri.

Sipas të dhënave të Agjencisë së Statistikave në vitin shkollor 2021/2022 në Kosovë ishin mbi 300 mijë nxënës të nivelit fillor dhe të mesëm.