Kalidou Koulibaly foli në konferencën për shtyp, e para si lojtar i Chelsea: “Është e vërtetë që Premier League më ka thirrur prej kohësh. Unë besoj në Zot kështu që mendoj se kjo është koha e duhur.

Më parë, askush nuk ishte gati. dhe Napoli nuk donte që unë u largova, unë nuk jam një lojtar që luftoj për t’u shitur. Kam shumë respekt për presidentët dhe tifozët. Vendosa me familjen dhe miqtë e mi të vij në Chelsea.

Pse? Mendoj se ishte i vetmi klub që më donte vërtet. Në 2016 Conte më donte, unë kam qenë gjithmonë i lidhur me Chelsean dhe këtë herë koha ka qenë e mirë. Jam këtu dhe jam shumë i lumtur.

Shpresoj të qëndroj për një kohë të gjatë. Është e vërtetë që jam 31 vjeç, por mund t’i jap gjithçka këtij klubi edhe për disa vite.” Trashëgimtari i Rudiger: “Jam i lumtur që ai është në Real Madrid, por nuk ka presion për mua.

Nuk mendoj se jam këtu për të zëvendësuar askënd. Dua të jem Koulibaly, jo një Rudiger i ri. Unë kam stilin tim dhe nuk do ta ndryshoj”, u shpreh afrikani qe sigurisht ishte nje blerje e goditur prej 38 mln eurosh nga Chelsea.