Ineos ka hyrë në procesin e ofertimit për të blerë Manchester United. Njeriu më i pasur i Britanisë, Sir Jim Ratcliffe, ka konfirmuar se ka filluar procesin e nënshkrimit të  blerjes së Manchester United. Djajtë e Kuq janë në shitje që nga nëntori me pronarët aktualë të klubit që konfirmojnë synimet e tyre për të hequr dorë nga kontrolli.

Çdo palë e interesuar duhet fillimisht të regjistrojë interesin e tyre në The Raine Group – banka amerikane që lehtëson një shitje të mundshme – përpara se të shkëmbehen dokumentet financiare konfidenciale dhe të ndërmerret kujdesi i duhur.

Kryetari i INEOS Ratcliffe tani është bërë i pari që ka bërë një lëvizje duke konfirmuar synimet e tij për të përfunduar një marrëveshje. “Ne e kemi vënë veten zyrtarisht në proces duke bere nje oferte konkrete tashme” konfirmoi një zëdhënës i Ratcliffe për The Times.

Ratcliffe është pala e parë që konfirmon publikisht interesimin e tij, megjithëse pritet të ketë oferta nga e gjithë bota kur të fillojë zyrtarisht oferta. Parashikohet se një marrëveshje mund të përfundojë deri në fund të sezonit.