Fillimi i Premier Leauge, i cili do të nisë zyrtarisht më 5 gusht me ndeshjen mes Crystal Palace dhe Arsenalit, mund të karakterizohet me një lajm të mirë. Në fakt, sipas raportimeve të Times, do të kishte synim – nga ana e niveleve të larta të futbollit anglez – që të bëhen publike regjistrimet e bisedave mes arbitrave dhe Var pas ndeshjeve.

Publikimi i lartpërmendur, megjithatë, do të bëhej vetëm në përfundim të tenderëve sepse ligjvënësit nuk mund të lejojnë transmetimin e tyre të drejtpërdrejtë. Nëse miratohet, zgjedhja do të kishte objektivin kryesor rritjen e transparencës midis vendimeve të gjyqtarëve dhe audiencës vendase.

Duke folur për këtë, CEO aktual i Premier League Richard Masters konfirmoi mbështetjen e gjerë për propozimin e ri: “Ekziston një pikëpamje e përgjithshme që publikimi i audios është një gjë e mirë.

Ka një dëshirë për të qenë më të hapur me tifozët për procesin e vendimmarrjes së gjyqtarëve dhe duhet të punojmë se si ta arrijmë këtë hapje”. Në çdo rast, ai i Premier League nuk do të ishte një risi në kuptimin absolut.

Ndarja e dialogëve mes arbitrave dhe Var përdoret tashmë në MLS, ku ka një rishikim të vendimeve që më pas publikohet çdo javë në kanalin e kampionatit në YouTube. Nje risi qe pritet te ndahet edhe nga kampionatet e tjera.