Liga angleze e futbollit mund të hapë një hetim për të hedhur dritë mbi arsyet që çuan në shtyrjen e ndeshjes mes Arsenalit dhe Liverpool-it, e vlefshme për ndeshjen e parë të Carabao Cup.

Disa klube, raporton The Athletic, do të kishin shprehur pakënaqësi për rastet e “pozitivitetit të rremë” të disa lojtarëve të Reds.

Ndeshja ishte shtyrë për shkak të numrit të lartë të rezultateve pozitive, por siç e pranoi vetë Jurgen Klopp, në realitet disa elementë nuk ishin prekur nga koronavirusi.

Prandaj, këto klube do të donin që të sqarohej saktësisht se kur Liverpool u bë i vetëdijshëm për negativitetin e lojtarëve të përfshirë.

Nëse shfaqet një anomali, Liverpool mund të sanksionohet rëndë për dështimin për të luajtur një ndeshje pa arsye të drejtë.