KEDS-i ka njoftuar se pasnesër disa vende të Podujevës do përballen me mungesë të energjisë elektrike, shkruan .

Sipas KEDS-it, energji elektrike disa fshatra s’do të kenë përgjatë pesë orëve.

Më poshtë njoftimi i KEDS-it, pa ndërhyrje nga :

Nga TS 220/35/10 kV Podujeve do të ndërprehet:Dalja 10 kV Ballovci (kodi: 14000008) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Surkish, Lladofc, Sfeqël, Dumosh, Shajkovc, Surdull, Herticë, Rakenicë dhe Turuqicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave dhe shtrëngimi i përçuesve.

TS 35/10 kV Besi do të ndërprehet : Dalja 10kV Lluzhani  (kodi: 10013011) prej orës    08:00  – 08:30 dhe 17:00 – 18:00

Vendet: Lupçi i Poshtëm. 

Arsyeja e ndërprerjes: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

TS 35/10  kV Besi  do të ndërprehet degëzimi 10 kV prej orës 08:00 – 18:00. Trafostacionet që mbesin pa tension jane:

TS 10/0.4 kV Bajgorët Lupç i Ulët  (kodi: 10013011137) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Kaqirat  Lupç i Ulët (kodi: 10013011138) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Kaqirat 2   (kodi: 10013011150) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Murturet  Lupç i Ulët (kodi: 10013011139) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Kikollët Lupç i Ulët (kodi: 10013011140) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Murturët  (kodi: 10013011145) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Lupç te Koliqët   (kodi: 10013011123) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Lupç lagjja Pireva   (kodi: 10013011124) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Humollët Lupç i Ulët  (kodi: 10013011141) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Pompa Humolli priv lupq I ulte  (kodi: 10013011142) prej orës    08:00  – 18:00

Arsyeja: Projekte investive, zëvendësimi i shtyllës së dëmtuar 12/2200 në projektin “Murturët” si dhe montimi i ndarësit në projektin “Humollët”.

3.

TS 220/35/10  kV Podujeva do të ndërprehet degëzimi 10 kV prej orës 08:00 – 18:00 .

Trafostacionet  që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV Sallabajë 2 te Bunjakët   (kodi: 14000010101) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Bugurdoll-fabrika e fishekzjarrëve   (kodi: 14000010247) prej orës    08:00  – 18:00

TS 10/0.4 kV Sallabajë 1 (kodi: 14000010100) prej orës    08:00  – 18:00

Vendet: Sallabajë. 

Arsyeja e ndërprerjes: Projekte investive, zëvendësimi i shtyllës së dëmtuar 12/2200 në projektin “Murturët” si dhe montimin e ndarësit në projektin “Humollët”.