Ka ndërruar jetë krijuesja e filmit të animuar “Borëbardha dhe shtatë xhuxhat”.

Ruthie Thompson vdiq në moshën 111 vjeçare.

Ajo gjithashtu punoi në klasikët e Disney si Pinocchio, Dumbo, Bambi dhe Bukuroshja e Fjetur.

Ruthie ndërroi jetë në shtëpinë e të moshuarve në Hollywood, Motion Picture and Television Fund në Woodland Hills, California.